RibX Editor2017-11-03T12:14:46+00:00

RibX Editor

RibX Editor maakt het mogelijk om snel, veilig en eenvoudig RibX bestanden te bewerken. RibX Editor is de opvolger van SUF2-Editor, waarbij op dit moment de 2 belangrijke tools uit de SUF2-Editor opnieuw zijn ontwikkeld en uitgebreid:

  • Gegevens updaten in een RibX bestand, vanuit een extern TAB gescheiden bestand
  • Export naar Excel en weer terug naar RibX

Probeer de RibX-Editor 2 weken gratis!

Mocht u de RibX-Editor willen proberen, dan kunt u kosteloos een licentiesleutel aanvragen. Met deze sleutel kunt u de Editor 2 weken testen. Uiteraard hopen wij dat u uw ervaring met ons wilt delen, zodat wij de Editor weer kunnen verbeteren of uitbreiden.

Nadat u de Moons Toolbox heeft geïnstalleerd, kunt u via het knopje met de sleutel (linksboven in de hoek), uw hardwarecode vinden. Deze code heeft u nodig om een licentiesleutel aan te vragen.

Klik op de knop met de sleutel, links boven in de Moons Toolbox:
Moons-Toolbox-Licentieknop

De hardwarecode wordt nu weergegeven, en bestaat uit 4 cijfers en/of letters. Deze zijn hoofdlettergevoelig!
Moons-Toolbox-Licentie-Hardwarecode

Uw naam (verplicht)

Uw bedrijfsnaam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Hardwarecode uit Moons Toolbox (verplicht)

Functie: RibX exporteren naar Open Office XML formaat (Excel)

microsoft-excelRibX Editor maakt het mogelijk om een RibX bestand te exporteren naar Excel. Binnen Excel proberen wij er alles aan te doen om u zo makkelijk, veilig en snel mogelijk aanpassingen te laten doorvoeren. Deze export maakt gebruik van het Open Document XML formaat. Hierdoor is het bestand in te lezen in zowel Microsoft Excel als Apache OpenOffice Calc.

De volgende hulpmiddelen zijn in het Excelbestand aanwezig:

  • De eerste regel bevat de veldnamen conform de RibX definitie.
  • Alle velden worden voorzien van een tooltip. Deze tooltip vertelt u wat voor veld het is (code + toelichting) en globaal wat de restricties zijn.
  • Indien een veld een keuzelijst bevat, staat er in de tooltip uitleg over de te kiezen codes, en kunt u alleen deze geldige codes invoeren middels een uitvallijst.
  • Eventuele xDE aanvullingen (Z: Anders..) bij Z codes, worden opgenomen in het opmerkingenveld bij de betreffende cel.
  • Mogelijkheid tot het rood kleuren van cellen die door de GWSW-Browser zijn afgekeurd.

Voordelen:

Alle velden worden voorzien van een tooltip. Deze tooltip vertelt u wat voor veld het is (code + toelichting) en globaal wat de restricties zijn.
Indien een veld een keuzelijst bevat, staat er in de tooltip uitleg over de te kiezen codes, en kunt u alleen deze geldige codes invoeren middels een uitvallijst.
Eventuele xDE aanvullingen bij Z codes, worden opgenomen in het opmerkingenveld bij de betreffende cel.

Indien u kiest voor een validatie vooraf, zullen alle velden die volgens de validatie niet conform RibX gevuld zijn, rood kleuren.

Schermafbeelding van een RibX export naar Excel

Functie: Vervangen en toevoegen van gegevens in RibX

Het RibX bestand is zonder tools niet eenvoudig om te lezen, laat staan om er specifieke velden in aan te passen. Binnen de RibX Editor is dat wel mogelijk! Na het selecteren van een RibX bestand en daarnaast een TAB gescheiden tekstbestand, kunt u zelf bepalen welke gegevens door welke velden uit het tekstbestand moeten worden vervangen.

U selecteert voor leidingen de beide putreferenties, voor knopen selecteert u enkel de putreferentie. Daarna kiest u welke velden moeten worden aangepast, als de referenties overeenkomen. Denk hierbij aan coördinaten, bob’s, materialen en straatnamen.

Omschrijving
software image
Waardering auteur
1star1star1star1star1star
Waardering gebruiker
no rating based on 0 votes
Naam
RibX-Editor
Platform
Windows
Prijs
EUR 550
Landing Page