Reiniging2017-05-02T10:26:55+00:00

RibX Reiniging

De module RibX Reiniging is het ideale hulpmiddel om reiniging conform RibX te verwerken. U heeft zowel de beschikbaarheid over een duidelijke kaartweergave als eenvoudige invoerschermen t.b.v. toestandsaspecten.

Gegevensverwerking

Bij het reinigen van objecten is het van belang dat gegevens snel maar nauwkeurig kunnen worden verwerkt. Gegevens die niet veranderen hoeft u ook niet in te voeren, dat doet het programma voor u. U hoeft enkel aan te geven als een van deze gegevens is veranderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan neerslag, opdrachtgever aanwezig, etc.

De module Reiniging is in de praktijk getest. Wilt u vrijblijvend de module RibX Reiniging zelf proberen? Dat kan, neem dan contact met ons op. Wij sturen u graag een tijdelijke licentie toe!

Om u een beeld te geven van de werking van de module RibX Reiniging treft u hieronder enkele toelichtingen aan:

Op het moment dat er vaste gegevens veranderen, kunt u dit eenvoudig aangeven. Na elke reinigingsactie worden de geselecteerde gegevens automatisch opgeslagen bij de gereinigde objecten:

Met hulp uit de praktijk is de module RibX Reiniging zo efficiënt mogelijk opgezet. Dit resulteert in een eenvoudige bediening.

Geen ingewikkelde hiërarchische uitvallijstjes, gewoon simpel selecteren wat er aangetroffen is. Voor elk onderdeel (leiding, knoop, kolk, stortbon, calamiteit, stagnatie) is een eigen invoerscherm toegevoegd.

Overzicht op kaartniveau

Onderstaande afbeeldingen geven een overzicht van de te reinigen objecten (kolken, leidingen, putten). Automatisch worden deze objecten weergegeven op kaart, waarbij de geselecteerde objecten geel ge-highlight worden. Rode objecten zijn nog niet gereinigd, groene objecten wel. In onderstaande afbeeldingen worden diverse ondergronden gepresenteerd (enkel mogelijk bij een internetverbinding), er kan ook worden gekozen voor het inlezen van een DXF tekening (eventueel opgeslagen vanuit AutoCAD DWG of MicroStation DGN)(ook offline mogelijk).